Läs om vilka artister som ska uppträda!Läs om vilka föreläsare som ska hålla föredrag!Läs mer i programet om vad som händer!

anne-lie rydé

Född i Stockholm 17/10 1956, växte upp på Lidingö, flyttade till Göteborg 1976, läste på Handelshögskolan i två år. Sångerska i Extra 78-83. Släppte två LP-skivor, gjorde många turnéer, TV, radio. Flyttade tillbaka till Stockholm -83. Spelade in första solo-skivan, där ”Segla på ett moln” fanns med och allt började rulla väldigt fort.

Hon har underbarara erfarenheter från Pride tidigare där hon varit konferencier för Schlagerkvällen under Stockholm Pride med ett publikhav utan dess like.

Läs mer på hennes hemsida.

Anna Sahlene

Anna Sahlene är en svensk sångerska, låtskrivare och skådespelare. Anna har precis släppt sitt tredje studioalbum, "Roses", där hon själv är huvudlåtskrivare. I Sverige är Anna ett välkänt ansikte sedan länge inte minst genom sin återkommande medverkan i de flesta stora tv-program såsom Melodifestivalen, Så Ska det låta och Let´s Dance.

Anna har deltagit 3 gånger i Melodifestivalen, kommit 3:a i Eurovision song Contest för Estland med låten "Runaway", och i årets Eurovision backade hon upp Australiens bidrag, "Sound of Silence" med Dami Im.

kristian kaspersen

Klar för Söderhamn Pride är ingen mindre än Kristian Kaspersen.

Kristian gjorde den officiella Spring-pridelåten 2013 "Queer at heart". Just nu aktuell med nya EP:n Big Black Hole, samt en serie spelningar i Stockholm under våren med temat "Songs for the queer at heart".

Big Black Hole:
https://youtu.be/rPeDm5Dx1g8

Vi välkomnar Kristian Kaspersen varmt välkommen till Söderhamn.

Niklas Arleryd

Niklas startade sin danskarriär vid 9 års ålder som disco dansare. Det kapitlet avslutade han som flerfaldig världsmästare, europeisk mästare och svensk mästare i både Disco och Disco Freestyle.

Vid 18 års ålder började hiphop och kommersiell dans stå i fokus. Sedan dess har han rest runt både nationellt och internationellt som lärare, koreograf och jobbar själv aktivt som dansare. Han har jobbat med artister så som Carola, Sanna Nielsen. Nanna Grönwall, September, m fl. Niklas är medlem i den globala dansfamiljen RICH FAM och THE RICHBOYZ PROJECT, som är ett globalt projekt med topdansare från hela världen, grundat av Robert Rich (LA). I Sweisch 2014 blev han tilldelad titeln ”Masters on stage”, tillsammans med dansgruppen MON´KEES.

Nu är han aktuell i:
Melodifestivalen 2016, bakom After Dark.
Operan Carmen, Dalhalla. (premiär september) After Dark Show & Produktion. (premiär september)

Niklas är utbildad i sång och dans på Broadway Dance Center i New York och blev där tilldelad ”Outstanding Student Award”. I New York medverkade han även i flera kända koreografers dansvideos och uppträdde på en mängd olika event, bl. a Carnival och Cyberite.

Den här gången under Söderhamn Pride och på lördagskvällen uppträder han live med sång!

Mångfald när den är som vackrast.
Välkommen hem Niklas.

man meadow

Då presenterar vi ingen mindre än duon Man Meadow som består av Fredrik Olofsson och Niklas Vestberg.

Fredrik Olofsson har dansat bakom många stora artister i både Mellodifestivalen och utländska i Eurovision. Fredrik är bl.a koreograf, artist, frisör och uppfinnare av www.wetsuithaircare.com.

Niklas Vestberg är bl.a artist, journalist och exekutivproducent för några av de största programmen på TV4 och hoppar ibland in som hallåa (och det är väl därifrån de flesta känner igen honom).

Man Meadow har tävlat två ggr i Polska uttagningen till Eurovision med G:son-låtar Viva La Musica och Love Is Gonna Get You. Emil Hellman, Soundfactory producerar och remixar "alltid" deras låtar.

» Man Meadow på Facebook
» Man Meadow's hemsida

linda netsman

I höstas jobbade hon i Sitges utanför Barcelona med bland andra Ola Salo och Kristian Luuk och i februari blev det ett samtal med kockarnas kock Leif Mannerström på Bollnäs kulturhus scen. I sin roll som konferencier och sångerska har Linda Netsman, från Freluga utanför Bollnäs, varierande uppdrag. Närmast väntar Polarprizeutdelningen i Stockholm där hon är backstage ansvarig och innan dess har hon alltså tilldelats det ärofyllda uppdraget att få leda lördagens dagsprogram på Söderhamns Pride.

- Jag är så glad att jag får fler och fler uppdrag på hemmaplan. Och Pride ligger ju mig såklart extra varmt om hjärtat. Det skall bli så roligt!

Linda och hennes fru Jona flyttade hem till Freluga 2007 efter många år i Stockholm där hon jobbat som sångerska och konferencier. Hon driver sedan 2008 Freluga Trädgårdsscen hemma i sin och Jona's trädgård tillsammans med sina syskon Petra och Jacob. Dit kommer varje år Sveriges absolut största artister och spelar.

- Freluga Trädgårdsscen är nog det roligaste jag gjort i hela mitt liv. I år kommer Miriam Bryant och kanske någon mer säger hon hemlighetsfullt.

På Pride vill hon blanda underhållning och humor med allvar, information musik och glädje.

- Jag vill liksom förmedla hela spektrat av Pride i koncentrerat format.

Linda lovar även att bjuda på lite sång och intervjuer med spännande personer. Vi är mäkta stolt över att Linda Netsman leder dagen framtill paraden.

Foto: Peter Knutsson

duo lash

Lash är systerduon från Borås som började rappa hemma i familjens badrum! Det skiljer tio år mellan dem, storasyster Sabina och lillasyster Anfa men de är lika som bär. De blev upptäckta av Silvana Imam under 2015 som en utav vinnarna i tävlingen ”Nästa Nivå”.  Vinsten resulterade i en resa till Paris med Silvana och producenten Nijs. Det var i Paris som den första debut singeln ”Två fingrar” skapades. Sen dess har duon jobbat flitigt med sin första EP.

De önskar att alla fick uppleva frihet och förtroende utan förakt och fördomar. Vi är här för att sudda bort alla invanda könsnormer så att jämställdhet blir en självklarhet.  "Vi rappar jämsides om verkligheten i målande texter utan ursäkter. När man har gått igenom en tung period i livet oavsett vem man är så vill man gräva sig djupare ner i sakfrågan och sätta ner foten. Hiphop är poetisk terapi, vår konstform, vårt sätt att förändra status quo."

Hiphop has no gender.

DJ inca

Inca började sin karriär på Club Indigo i Malmö.

Inca flyttade till Stockholm och blev resident DJ på ClubConnection, MouseClub och Miss Gay Sweden tävlingarna. Utöver det har Inca spelat på Pridefestivaler och populära gayklubbar runt om i Sverige som Moxy, Norra Europas största gaycruise, Gävle Goes Gay, Wonk och privata gig.

DJ BERNHARD

DJ Bernhard, uppväxt i Hudiksvall började sin karriär på Folkets Hus och skapade senare imperiet Club Lino Sthlm på Riddarkällaren där Duon Tobbe och Bernhard kammade hem årets gayklubb åt efter år på Qx-gaygala. Idag spelar Bernhard på klubbar som Candy och KingKong.

Alma Dahlberg

16 åriga Alma Dahlberg från Söderhamn har släppt sin debutsingel som även är årets Pridelåt för Söderhamn Pride, låten som heter ”We Better Run” är skriven av välmeriterade Dimitri Stassos samt Emil Gullham och Sebastian Hallifax från gruppen Stage of Drama. Söderhamn Pride arrangeras för 4:e året den 2-5 juni och i samband med festivalen kommer Alma att medverka och fram årets Pride låt.

Alma vann den klassiska rikstäckande tävlingen Stjärnskott förra året, landets största artisttävling för barn och ungdomar. Stjärnskott arrangeras av Lingman & Co och startades av Söderhamns stora talangscout Lasse Lingman som ligger bakom många av landets stora artister, företaget och tävlingen drivs nu av Söderhamns sonen Tomas Lingman.

Tomas Lingman som tillsammans med Alma har tagit fram årets Pride Låt säger; Alma följer den starka musikaliska traditionen från Hälsingland och är en väldigt begåvad sångerska som jag personligen tror har en mycket lovande framtid att se fram emot, det ska bli spännande att följa hennes utveckling. Jag tycker dessutom att det är väldigt roligt att vi fick med oss några riktigt framgångsrika låtskrivare som tillsammans med Alma har skapat en väldigt stark och bra låt. 

Ronja malm

Ronja Malm singersong-writer från Söderhamn kommer att uppträda på Pride på stan och Regnbågsmässan i Norrala Kyrka.

Ronja Malm är en av deltagarna i projektet Systrarna Gävleborg där två professionella kvinnor från musikbranschen är mentorer under ett år. Ronja Malm har fått chansen att träffa och inspirerande artister väl insatta i branschen. Ronja Malm har fått arbeta med uppgifter kring låtskrivande, arrangemang, scenframträdande, eget ledarskap och marknadsföring.

Ronja Malm är en mycket populär lokal artist som har hela sina drömmar framför sig och det är varken första eller sista gången vi ser Ronja Malm uppträda.

Rockkören och Jamina Jansson

Dom kommer att tillsammans med delar av Rockkören för andra året i rad förgylla Norrala Kyrka och regnbågsmässan.