Artister 2019

Mathias Holmgren

Mathias Holmgren

Vi är oerhört stolt och glada över att Mathias Holmgren vill gästa
Söderhamn Pride 2019. Mathias är varmt efterfrågad och han har vunnit många hjärtan i stan precis som han har fångat vårt.

Mathias Holmgren gjorde sitt genombrott i Fame Factory 2002. Han har setts som sångare i Barbados, medverkat i Melodifestivalen, deltagit i Så ska det låta, Doobidoo, Fångarna på fortet, Gokväll, gjort en omfattande julturné med Åsa Jinder och samarbetat med Carola Häggkvist och Staffan Hellstrand på skiva.

2015 släppte Mathias nyskrivna låten Ett gott nytt år, av Camilla Läckberg, Henrik Janson och Maria Larsson, på sitt eget skivbolag Mathias Holmgren Musik.

Mathias är oerhört folkkär och populär sångare, DJ och konferencier och
turnerar runt på stora som små evenemang över hela Sverige och en å en annan kryssningsbåt  :)

Tid: 11.00
När: Söndag 9/6
På: Regnbågsmässan
Plats: Equmeniakyrkan

Wivvi Swing

The WAD Girls

Dragshowgruppen The WAD Girls grundades 2003 för att uppmärksamma Världs
Aids Dagen (World Aids Day WAD), för att informera om hiv, dela ut kondomer
samt samla in medel till Posithiva Gruppens Stödfond..

Engångsjippot blev
passion för "the Girls" och under åren har de utvecklats till en av Sveriges roligaste, trevligaste samt proffsigaste draggrupper.

Gruppen består av tre mycket olika personligheter. Dessa fyra ”Girls” kompletterar varandra och tillsammans levererar de utmärkta samt hyllade shower.

Föreläsare 2018

Eva Cooper & Günther Mårder

Camilla Näslund

Mer info kommer inom kort!

Wivvi Swing

SaraClaes

Tillsammans med huvudarrangören RFSL Hälsingland har kommunen lyckas boka
in omtyckta SaraClaes för att belysa HBTQ-personers situation som fredag 8 juni ger föreläsningen ”Från Man till Människa”.

Föreläsningen är en blandning av humor och allvar, fakta och fiktion, inspiration och erfarenhet, med det primära syftet att uppdatera och bredda vårt sätt att
tänka. Och att våga reflektera över sig själv och andra – utan att döma. På sin egen hemsida presenterar sig SaraClaes så här:

*"Jag heter Sara Lund - åtminstone ibland! Annars heter jag Claes Schmidt."*

Claes Schmidt mottog "Stora Talarpriset" feb 2011 och har gett ut boken "Från Man till Människa". SaraClaes föreläser för allmänheten på Stadsbiblioteket fredag eftermiddag 8 juni.

Wivvi Swing

Wivvi Swing

Wivvi Swing med rötter i Hälsingland / Bjuråker skrev Söderhamn Prides första Pride låt. "Don't Change The Way You Are". Hon bidrog även året därpå med låten "Liberty".

Nu kommer Wivvi tillbaks till Söderhamn för uppträda och fira Pride 5 år lördag 3 juni.

Wivvi har varit musiker sedan tidiga tonår och sjungit i olika band, och bland annat spelat med Tone Norum, Nanne Grönvall mfl. Spelade med band på tjejfesten i Eriksdalshallen under Stockholms första Europride 1998. Där 4000 tjejer parta loss. Hon har även jobbat som DJ på Bitch Girl Club i Stockholm samt Club Sappho.

Nu senast aktuell med egen soloplatta som heter 11 dörrar.

Huvudsponsorer

Sparbanksstiftelsen Broberg Söderhamn Centerpartiet Söderhamn Centerpartiet Söderhamn

Eat & Meet Waynes HemsidaDirekt First Hotel Statt SöderhamnFirst Hotel Statt Söderhamn

Övriga partners

SocialdemokraternaTewesCenterpartietHappyprideBerglunds GrafiskaFöretagarnaBildaFotogubbenIca AlenVäxbo KrogBollnäs KulturkrogMiljöpartiet SöderhamnSvenska kyrkanBilbolagetLOUnika NöjenStorschlagetCenterpartiet SöderhamnSöderhamns kommunSöderhamns kommun