Artister 2019

Mathias Holmgren

Mathias Holmgren

Vi är oerhört stolt och glada över att Mathias Holmgren vill gästa Söderhamn Pride 2019. Mathias är varmt efterfrågad och han har vunnit många hjärtan i stan precis som han har fångat vårt.

Mathias Holmgren gjorde sitt genombrott i Fame Factory 2002. Han har setts som sångare i Barbados, medverkat i Melodifestivalen, deltagit i Så ska det låta, Doobidoo, Fångarna på fortet, Gokväll, gjort en omfattande julturné med Åsa Jinder och samarbetat med Carola Häggkvist och Staffan Hellstrand på skiva.

2015 släppte Mathias nyskrivna låten Ett gott nytt år, av Camilla Läckberg, Henrik Janson och Maria Larsson, på sitt eget skivbolag Mathias Holmgren Musik.

Mathias är oerhört folkkär och populär sångare, DJ och konferencier och turnerar runt på stora som små evenemang över hela Sverige och en å en annan kryssningsbåt  :)

Tid: 11.00
När: Söndag 9/6
På: Regnbågsmässan
Plats: Equmeniakyrkan

Look Twice

Look Twice

Söderhamn Pride presenterar Look Twice, en av dom hetaste euroakterna som existerade på 90 talet!

Samarbetet var en rappande duo: Wincent (alias Vinny) och Crazy G, två killar som kallar sin musik "positiv hiphop".
De grundades 1992 och de gjorde sin debut med hit singeln Shake That Rump i juni 1993.
Deras andra singel följde ett år senare våren 1994 och hittade rätt med Move That Body, med Gladys röst. Det första albumet Twice As Nice kom ut samma år, efter mer än 200 offentliga framträdanden.

Look Twice singlar har fått utmärkta recensioner i Billboard och gick upp på flera internationella kartor tack vare stöd från sina lojala unga fans över hela världen.

Nu anländer duon Söderhamn och Pridelördagen 8 juni.

Lyssna på några av deras hits här!

Tid: 22.00
När: Lördag 8/6
Plats: STRYKJÄRNSPARKEN

Agneta Patrull

Agneta Patrull

Söderhamn Pride har den stora äran att få presentera ingen mindre än Agneta Patrull från Småstadsliv som blir en utav kvällens festligheter i Strykjärnsparken lördagen den 8 juni!

Tid: 20.00
När: Lördag 8/6
Plats: STRYKJÄRNSPARKEN

Sara Varga

Sara Varga

Sara Varga är tillbaka med sitt fjärde album, första
på sju år.

"Jag var ett geni innan jag visste bättre"

Ett egenkomponerat album i vanlig ordning med både svenska, engelska och spanska låtar.

En skiva innehållande, sorg, vemod, svek, brustna hjärtan men också hopp och en hel del ljusglimtar.

Efter flera års uppehåll, gör Sara nu comeback på livescenen och börjar sin sommarturné i Söderhamn

Tillsammans med ScenMedia kommer Sara Varga, Lars Hägglund och DJ Mello-Bello med vänner se till att kvällen i Styrkjärnsparken blir lite utöver det vanliga.

Tid: 20.00
När: Fredag 7/6
Plats: STRYKJÄRNSPARKEN

Lars Hägglund

Lars Hägglund

Vi presenterar ingen mindre än låtskrivare, sångare och musikproducent Lars Hägglund som har jobbat och skrivit, sålt platina, som låtskrivare till Sara Varga, guld till Charlotte Perelli och jobbat med bla Björn skift på hans senaste turné.

Lars är en av Sveriges mest begåvade sångare och låtskrivare och tillika kapellmästare för Sara Varga.

Gör turnépremiär tillsammans med Sara Varga.

Nu anländer duon Söderhamn och Pridelördagen 8 juni.

Tid:
När: Lördag 8/6
Plats: STRYKJÄRNSPARKEN

Sonja Aldén

Sonja Aldén

Sonja Aldén är en av Sveriges mest folkkära sångerskor. Det stora genombrottet kom i Melodifestivalen 2007, där hon tog sig hela vägen till final med jättehiten “För att du finns”.

Sonja har sedan dess, med flertalet Grammisnomineringar, en Rockbjörn i den prestigefulla kategorin “Årets Kvinnliga Artist”, samt 6 soloalbum i bagaget, turnerat land och rike runt, och nu kommer hon till Pride i Söderhamn! Staden där hon också tog sitt körkort!

Hon har kallats för vår tids kvinnliga Ted Gärdestad, och hon berör sin publik med sin varma och klara röst, sina vackra melodier och livsbejakande texter.

Möt henne på Pride den 8/6, där hon bjuder på både ny musik och gamla favoriter!

Tid: 21.30
När: Lördag 8 juni
Plats: Strykjärnsparken 

Tasso Stafilidis

Kärlekens Pris!

En föreställning som baseras på berättelser om hbtq-personers vittnesmål från olika delar av världen.

Skådespelaren Tasso Stafilidis tar oss med på en resa där kärleken blir en balansgång mellan liv och död. Han berättar även om sina egna erfarenheter och lyfter såväl hedersförtryck som sin första kärlek. Föreställningens berättelser varvas med sånger av Vladimir Vysotskij och Jacques Brel.

Föreställningen har spelats över 350 gånger för 75 000 personer. Främst för gymnasie- och högstadieelever men även för mellanstadiet, skolpersonal, West Prides samarbetspartner och för allmänheten.

På skolor följs föreställningen upp direkt med en frågelåda där eleverna får skriva ner frågor eller kommentera. Alla lappar läses upp och besvaras/kommenteras från scen av Tasso.

- Jag har varit på väg till Söderhamn Pride i flera år men aldrig lyckats komma fram. Nu ser jag fram emot att äntligen spela min föreställning ”Kärlekens Pris” och förhoppningsvis även gå med i paraden, säger Tasso Stafilidis.

Tid: 11.00 Regnbågsmässa
Tid för föreställningen: 13.00 (Speltid 1, 5 timme)
När: Söndag 9/6
Plats: Equmeniakyrkan i samband med årets Regnbågsmässa

Ronja Malm

Årets Pridelåt med Ronja Malm

Ronja Malm, 27 år från Söderhamn. Har skrivit och framfört årets Söderhamn Pride låt 2017 men medverkat vid Pride i flera år.

- I år får jag representera Pride igen med min egenskrivna låt ”På en gata i Söderhamn”. Låten skrev jag för 5 år sedan och den handlar om livet i en småstad, där känslor, personer och relationer förändras med tiden men ändå på något sätt lyckas hänga sig kvar.

Årets Pridelåt framförs på Equmeniakyrkan 9/6
I samband med årets Regnbågsmässa.

När: Söndag 9/6
Plats: Equmeniakyrkan

Söderhamns Pridelåt  2017

 

Föreläsare 2019

Släpp Skammen

Släpp skammen, Anneli Söderlund

För många är ”Pride” fortfarande en skam, att inte våga älska vem man vill eller vara vem man vill. Min föreläsning handlar om att släppa skammen. Jag visar med min historia hur skammens grepp kan skada. Skam kan inte placeras i ett fack utan är en universal känsla alla någon gång känner. Jag vill med min föreläsning inspirera andra att tillsammans med mig släppa skammen.

Jag är tjejen som man trodde blev kidnappad av satanister för många år sen och som var efterlyst av SÄPO. Jag är hon som aldrig riktigt var på lektionerna och hade sönderskurna armar, ben och mage. Jag är hon som ville ta sitt liv.

Jag ”riskbrukade” både sex och alkohol innan jag ens hann bli 15 år. Som 14-åring behövde jag rymma från mitt liv för att få hjälp av samhället, på riktigt.

I min föreläsning ”Släpp skammen” får ni höra om mitt liv, om de sexuella övergrepp min pappa utsatte mig för som barn, om hur skammen har hindrat mig i livet, om hur den bristande kunskapen om detta ämne som ännu är tabu har påverkat mig. Jag berättar om min psykiska ohälsa och hur jag gått från att bara överleva till att faktiskt leva och vidare till att bli student och egen företagare- tack vare att jag började att släppa på min skam.

Tid: 12.00-14.00 (Paus för lite förtäring: 12.45)
När: Fredag: 7 juni
Plats: STADSBIBLIOTEKET

Leon

Leon Reuterström

Reuterström var en etablerad duktig SDHL-målvakt i Leksands IF under flera år, men tvingades lägga plockhandsken på hyllan efter säsongen 18/19 för att ta steget att bli den han verkligen är fullt ut.
Hans besked att sluta med hockeyn och samtidigt komma ut som transsexuell fick stor uppmärksamhet i media, där han öppet valde att berätta om den nya stora resa han skulle påbörja.  De senaste året har han fortsatt att vara öppen med sin berättelse om hur det är att gå från elitidrottare på högsta nivå i damhockeysverige till att komma ut och leva som transsexuell.

Han berättar om hans resa genom livet, utredningar, behandlingar och allt vad det innebär att vara född i fel kropp. Hans öppna sätt att berätta, belysa och informera på ett personligt plan har fått många att bli berörda och finna styrka och mod i att kämpa vidare med sitt.

Frågorna är många kring detta ämne, och okunskapen är stor. Så just därför vill Leon nu berätta och försöka förmedla kunskap och förståelse genom att öppet berätta vidare om hans berättelse och hans erfarenheter och svara på frågor som han stöter på i vardagen.

Han trycker på vikten av respekt, både mot andra och sig själv, och vikten av att försöka acceptera och våga vara sig själv. Leon har ingen tidigare erfarenhet av att föreläsa, men däremot en hel del erfarenhet av att delta och berätta om hans resa i media i både tv, radio, och tidningar.

Tid: 15.00-16.15
När: Tisdag 4/6
Plats: STADSBIBLIOTEKET

Tereza vanova benke & Lucas Lindh

Tereza Vanova Benke & Lucas Lindh

I denna dialog som handlar om identitet utifrån transperspektiv med fokus på uppväxt och stöd - möter ni Lucas Lindh, 23 år och Tereza Vanova Benke 40, år.

Att vara förälder kan komma med många önskningar och förväntningar på sitt barn. Ibland blir det inte som man tänkt sig utan tvärt om. Oftast är det här fallet med transpersoner, och helt plötsligt finner man sig själv i ett nytt kapitel av sitt liv där det inte finns några instruktioner eller mallar att förhålla sig till.

Är jag mig själv eller är jag bara vad andra har bestämt ?

Tid: 17.00
När: Tisdag 4/6
Plats: STADSBIBLIOTEKET

Huvudsponsorer

Sparbanksstiftelsen Broberg Söderhamn Centerpartiet Söderhamn Centerpartiet SöderhamnCenterpartiet Söderhamn

Eat & Meet Waynes HemsidaDirekt First Hotel Statt SöderhamnFirst Hotel Statt Söderhamn

Övriga partners

SocialdemokraternaTewesCenterpartietHappyprideBerglunds GrafiskaFöretagarnaBildaFotogubbenIca AlenVäxbo KrogBollnäs KulturkrogMiljöpartiet SöderhamnSvenska kyrkanBilbolagetLOUnika NöjenStorschlagetCenterpartiet SöderhamnSöderhamns kommunSöderhamns kommunSöderhamns kommun