Artister 2018

Mathias Holmgren

Mathias Holmgren

Söderhamn Pride presentrerar Mathias Holmgren som är Lördagens
konferencier, artist och gäst-dj på kvällen.

Gjorde sitt genombrott i Fame Factory 2002, med den guldsäljande svensktoppsettan Något som kan hända. Han har setts som sångare i Barbados, medverkat i Melodifestivalen, deltagit i Så ska det låta, Doobidoo, Fångarna på fortet, Gokväll, Nyhetsmorgon. Gjort en omfattande julturné med Åsa Jinder, samarbetat med Carola Häggkvist, Anna-Lotta Larsson och Staffan Hellstrand på skiva och mycket mera.

De senaste åren har Mathias åkt landet runt som populär DJ och artist, varit konferencier på bl a gaykryssningen, West Pride, SpringPride i Eskilstuna, Söderhamn Pride och den stora schlagerkvällen på Stockholm Pride.

Senaste singeln Ett gott nytt år (2015) är startskottet på ett samarbete med bl a Camilla Läckberg och Henrik Janson och fler låtar kommer att släppas under 2017.

Wivvi Swing

The WAD Girls

Dragshowgruppen The WAD Girls grundades 2003 för att uppmärksamma Världs
Aids Dagen (World Aids Day WAD), för att informera om hiv, dela ut kondomer
samt samla in medel till Posithiva Gruppens Stödfond..

Engångsjippot blev
passion för "the Girls" och under åren har de utvecklats till en av Sveriges roligaste, trevligaste samt proffsigaste draggrupper.

Gruppen består av tre mycket olika personligheter. Dessa fyra ”Girls” kompletterar varandra och tillsammans levererar de utmärkta samt hyllade shower.

Föreläsare 2018

Eva Cooper & Günther Mårder

Camilla Näslund

Mer info kommer inom kort!

Wivvi Swing

SaraClaes

Tillsammans med huvudarrangören RFSL Hälsingland har kommunen lyckas boka
in omtyckta SaraClaes för att belysa HBTQ-personers situation som fredag 8 juni ger föreläsningen ”Från Man till Människa”.

Föreläsningen är en blandning av humor och allvar, fakta och fiktion, inspiration och erfarenhet, med det primära syftet att uppdatera och bredda vårt sätt att
tänka. Och att våga reflektera över sig själv och andra – utan att döma. På sin egen hemsida presenterar sig SaraClaes så här:

*"Jag heter Sara Lund - åtminstone ibland! Annars heter jag Claes Schmidt."*

Claes Schmidt mottog "Stora Talarpriset" feb 2011 och har gett ut boken "Från Man till Människa". SaraClaes föreläser för allmänheten på Stadsbiblioteket fredag eftermiddag 8 juni.

Wivvi Swing

Wivvi Swing

Wivvi Swing med rötter i Hälsingland / Bjuråker skrev Söderhamn Prides första Pride låt. "Don't Change The Way You Are". Hon bidrog även året därpå med låten "Liberty".

Nu kommer Wivvi tillbaks till Söderhamn för uppträda och fira Pride 5 år lördag 3 juni.

Wivvi har varit musiker sedan tidiga tonår och sjungit i olika band, och bland annat spelat med Tone Norum, Nanne Grönvall mfl. Spelade med band på tjejfesten i Eriksdalshallen under Stockholms första Europride 1998. Där 4000 tjejer parta loss. Hon har även jobbat som DJ på Bitch Girl Club i Stockholm samt Club Sappho.

Nu senast aktuell med egen soloplatta som heter 11 dörrar.

Huvudsponsorer

Broberg SöderhamnSöderhamns kommun Centerpartiet Söderhamn Centerpartiet Söderhamn

Broberg SöderhamnEat & MeetWaynesBest WesternHemsidaDirekt

Övriga partners

SocialdemokraternaTewesCenterpartietHappyprideBerglunds GrafiskaFöretagarnaBildaFotogubbenIca AlenVäxbo KrogBollnäs KulturkrogMiljöpartiet SöderhamnSvenska kyrkanBilbolagetLOUnika NöjenStorschlaget