Årets Prideprogram 2019

Fredag till Söndag med avslutande regnbågsmässa. Håll utkik för kontinuerlig uppdatering eller kika in på vår facebook-sida.

Tisdag 4 juni

Missa inte unik föreläsning med Tereza Vanova Benke & Lucas Lindh!

I denna dialog som handlar om identitet utifrån transperspektiv med fokus på uppväxt och stöd - möter ni Lucas Lindh, 23 år och Tereza Vanova Benke 40, år. Att vara förälder kan komma med många önskningar och förväntningar på sitt barn. Ibland blir det inte som man tänkt sig utan tvärt om. Oftast är det här fallet med transpersoner, och helt plötsligt finner man sig själv i ett nytt kapitel av sitt liv där det inte finns några instruktioner eller mallar att förhålla sig till.

Är jag mig själv eller är jag bara vad andra har bestämt ?

Tid: 17.00
Plats: Stadsbiblioteket

Fredag 7 juni

För många är ”Pride” fortfarande en skam, att inte våga älska vem man vill eller vara vem man vill. Min föreläsning handlar om att släppa skammen. Jag visar med min historia hur skammens grepp kan skada. Skam kan inte placeras i ett fack utan är en universal känsla alla någon gång känner. Jag vill med min föreläsning inspirera andra att tillsammans med mig släppa skammen.

Jag är tjejen som man trodde blev kidnappad av satanister för många år sen och som var efterlyst av SÄPO. Jag är hon som aldrig riktigt var på lektionerna och hade sönderskurna armar, ben och mage. Jag är hon som ville ta sitt liv.

Jag ”riskbrukade” både sex och alkohol innan jag ens hann bli 15 år. Som 14-åring behövde jag rymma från mitt liv för att få hjälp av samhället, på riktigt.

I min föreläsning ”Släpp skammen” får ni höra om mitt liv, om de sexuella övergrepp min pappa utsatte mig för som barn, om hur skammen har hindrat mig i livet, om hur den bristande kunskapen om detta ämne som ännu är tabu har påverkat mig. Jag berättar om min psykiska ohälsa och hur jag gått från att bara överleva till att faktiskt leva och vidare till att bli student och egen företagare- tack vare att jag började att släppa på min skam.

Tid: 12.00-14.00
Fredag: Sjunde juni
Paus för lite förtäring: 12.45

Lördag 8 juni

13.00: Yoga

Kom och var med på yoga i Strykjärnsparken den 8 juni innan Prideparaden. En kärleksfull & avstressande yoga i regnbågens tecken som passar alla. Yoga kan vara ett sätt att koppla ihop din kropp med dina känslor, ett sätt att lära känna dig själv och din kropp. Kom ombytt i mjuka kläder, matta/filt finns att låna på plats.
Yogalärare: LindaSofie Evasdotter

11.00: Aktiviteter & Underhållning på stan
Plats: Aktivitetsplats, Tribunen,  Styrkjärnsparken

13.30:  High Heel Race  (Utmana Reggan)
Läs regler och mer information här

14.00: Livekaraoke för hela stan & Söderhamns gymnastikförening påar inför paraden

15.00: Söderhamn Prideparad Start från, Tribunen, Köpmangatan, Humlegårdsgatan, Kungsgatan, Källgatan, Köpmangatan och Strykjärnsparken

16.00: Mat, underhållning och nattklubb
Plats: Eat & Meet
Mer info kommer

Agneta Patrull

Söderhamn Pride har den stora äran att få presentera ingen mindre än Agneta Patrull från Småstadsliv som blir en utav kvällens festligheter i Strykjärnsparken lördagen den 8 juni!

Söndag 9 juni

Regnbågsmässa

Dags för mässa i kärlekens alla färger! Kom in som du är, kom ut som du vill vara. Här är alla välkomna, precis som vi är! Regnbågsmässan är en färgstark gemenskap.

Vi  har flyttat in till stan och fyller Equmeniakyrkan tillsammans med Pastor Erik Lennerstål

Tid: 11.00
Inledning: Maria Hansson
Underhållning: Mathias Holmgren. Jamina Jansson med Rockkören

Mathias Holmgren
Vi är oerhört stolt och glada över att Mathias Holmgren vill gästa Söderhamn Pride 2019. Mathias är varmt efterfrågad och han har vunnit många hjärtan i stan precis som han har fångat vårt.

Mathias Holmgren gjorde sitt genombrott i Fame Factory 2002. Han har setts som sångare i Barbados, medverkat i Melodifestivalen, deltagit i Så ska det låta, Doobidoo, Fångarna på fortet, Gokväll, gjort en omfattande julturné med Åsa Jinder och samarbetat med Carola Häggkvist och Staffan Hellstrand på skiva.

2015 släppte Mathias nyskrivna låten Ett gott nytt år, av Camilla Läckberg, Henrik Janson och Maria Larsson, på sitt eget skivbolag Mathias Holmgren Musik.

Mathias är oerhört folkkär och populär sångare, DJ och konferencier och turnerar runt på stora som små evenemang över hela Sverige och en å en annan kryssningsbåt  :)

Tid: 11.00
När: Söndag 9/6
På: Regnbågsmässan
Plats: Equmeniakyrkan

Mera info kommer

Huvudsponsorer

Sparbanksstiftelsen Broberg Söderhamn Centerpartiet Söderhamn Centerpartiet Söderhamn

Eat & Meet Waynes HemsidaDirekt First Hotel Statt SöderhamnFirst Hotel Statt Söderhamn

Övriga partners

SocialdemokraternaTewesCenterpartietHappyprideBerglunds GrafiskaFöretagarnaBildaFotogubbenIca AlenVäxbo KrogBollnäs KulturkrogMiljöpartiet SöderhamnSvenska kyrkanBilbolagetLOUnika NöjenStorschlagetCenterpartiet SöderhamnSöderhamns kommunSöderhamns kommun